Så samlar du bonus

1. Inaktivera Adblock och andra browser plug-ins

Dessa program och plug-ins använder och/eller raderar cookies, vilket ofta innebär att onlinebutiken inte kommer att känna igen kunden via Bonusway.se och därmed ackumeleras ingen bonus.

2. Se till att din webbläsare tillåter cookies

Butiker använder cookies för att identifiera ditt köp via Bonusway.se, varefter bonus läggs till ditt konto. Innan du går till butiken via vår länk, säkerställ till att din webbläsare tillåter cookies. Du kan hitta mer information om hur du aktiverar cookies här.

3. Använd inte privat läge eller inkognitofönster i din webbläsare

Webbläsarhistorik sparas inte på inkognitoflikar, så klickinformation via Bonusway.se skickas i så fall inte till butiken. I dessa fall kommer bonusen alltså inte att registreras och den kan inte heller läggas till manuellt efteråt.

4. Använd inte andra bonusprogram

Om du tjänar/spenderar poäng på en butiks belöningsprogram kan vi tyvärr inte garantera att din bonus kommer att registreras. Dessa program och/eller personliga rabatter är specifika för andra butikers system och kan åsidosätta cookies genom Bonusway.se. Därmed riskeras det att ingen bonus registreras.

5. Använd endast kampanjkoder från Bonusway.se

Om du har använt en kod som inte är listad på Bonusway.se (till exempel butikens egna kupongkoder eller någon kod från en kupong-samlingssida) är dessa vanligtvis inte tillgängliga för användning tillsammans med bonus.

6. Besök inte prisjämförelsesajter eller kupong-samlingssidor

Prisjämförelsesajter och och samlingssidor för kupongkoder samlar in en försäljningsprovision från sina användare, liknande på samma vis som Bonusway.se. Detta innebär att cookies på andra sidor kan skriva över Bonusway.se-cookien, om du har besökt liknande sidor före eller under ditt köp. Om du har besökt sådana sidor, bör du rensa dina cookies eller byta till en annan webbläsare för att säkerställa att du samlar bonus på dina köp.

7. Använd inte butikens mobilapp (förutom AliExpress)

Om du handlar på en mobil enhet bör du endast använda webbläsarversioner av för butiker/bokningstjänster. Om du går till butikens mobilapp för att köpa kommer bonusen inte att samlas in! Undantag är AliExpress – där du kan handla säkerhet genom att byta från Bonusway till AliExpress mobilapp och ändå samla bonus för ditt köp.

8. Lägg till produkter i kundvagnen endast efter att ha klickat vidare genom Bonusway.se

Vissa butiker kräver att din kundvagn är tom, när du klickar dig vidare från Bonusway.se, för att göra ditt köp. Om du har lagt till varor i kundvagnen i förväg kanske bonus inte registreras.

9. Rensa cookies om dina inköp inte registreras

Om du upptäcker att bonus ofta inte blir registrerad, försök då att rensa dina cookies i webbläsarinställningarna. Ibland kan äldre cookies stanna kvar i din webbläsare, vilket gör att cookies för Bonusway.se åsidsätts. Rensa isåfall cookies och klicka dig via Bonusway.se för att säkerställa att bonus registreras.

10. Besök inte butiken innan du klickar vidare från Bonusway.se

Om du har besökt en butikssida innan du klickade igenom Bonusway.se, kan butiken lätt anta att försäljningen inte har skett tack vare Bonusway.se. I detta fall kommer ingen bonus att tillfalla ditt konto.

11. Undvik att besöka webbplatser som har annonser som är partners till Bonusway.se

Om du har andra flikar öppna under ditt köp som har reklambanners, eller länkar, på sig så är det troligt att bonusen inte kommer att samlas in.

Teknisk förklaring: reklambanners kan skriva över dina cookies, och bonus går i så fall till den sidan som reklambannern leder till. Försök att inte öppna några andra flikar före eller under köpet – gå istället direkt till Bonusway.se och klicka direkt genom vår sida vidare till butiken. Du kan också använda en separat webbläsare bara för att samla in bonus.

12. Beställ inte per telefon

Du kan inte samla bonus om du har gjort en beställning/bokning via telefonsamtal. För att registrera dig för en bonus så måste du alltid gå till butiken genom att klicka på Bonusway.se-länken och göra ett köp på butikens webbplats.

13. Köp inte från ett annat lands butikssida (t.ex. Ellos.fi)

Du tjäna endast in bonus på köp placerade på sidan som Bonusway.se-länken omdirigerar dig till. Om du land/språk kanske du inte får någon bonus.

14. Läs noga igenom butikens villkor

Många butiker erbjuder inte bonus för beställningar som till exempel har använt koder eller andra specialtjänster (som ett presentkort eller ett lojalitetsprogram). Ibland är inte alla produkter berättigade till bonus, och bonus tjänas endast in när produkterna säljs till ett visst pris. Vi rekommenderar att du alltid noggrant läser villkor i butikssidans för att säkerställa att du alltid får bonus.